customersupport@bateriku.com
0111-6006008 1-800-22-2324

Perihal


 • Bateriku.com Services - Kru & Aset Troopers

  Bateriku.com Crew

  Kru & Aset Troopers

 • Perkhidmatan Bateriku.com - Kru dan Aset Trooper

  Kru Bateriku.com

  Kami ada banyak aset untuk menyokong anda. 365 hari setahun

 • Bateriku.com Services - Stay calm lwt we assist you.

  Masalah Bateri Kereta?

  Jangan menyusahkan diri sendiri. Lupakan semua alat itu. Kami boleh membantu anda.

 • Bateriku.com Services - Stay calm lwt we assist you.

  Trooper di Putrajaya

  Kami juga mampu hantar bateri terus ke rumah anda

 • Our tageline- Quality is never an accident.

  Slogan Kami

  Kualiti bukanlah satu kebetulan; ia adalah hasil daripada niat yang tinggi, usaha yang ikhlas, arahan pintar, dan pelaksanaan yang mahir.


PERIHAL BATERIKU.COM

Penghantaran, Pemeriksaan & Pemasangan Bateri Kereta di lokasi

Bateriku adalah satu lagi perkhidmatan yang ditawarkan oleh Green Inisiative Sdn Bhd (GISB) untuk berkhidmat kepada pelanggan ditempat kejadian, dimana sahaja mereka berada. Bateriku adalah milik syarikat tempatan dan mengendalikan penghantaran dan penggantian bateri kenderaan secara mobil di Malaysia. Hubungi kami untuk semua perkhidmatan dan pembaikan automotif dan elektrik anda, satu panggilan boleh melakukan segalanya. Apabila anda memerlukan pembaikan elektrik mekanikal dan otomobil, hubungi kami dan mekanik kami akan datang kepada anda tanpa sebarang kos tambahan. Bateriku menawarkan si perkhidmatan di lokasi, pembaikan automotif dan elektrik mobil sepenuhnya yang datang kepada anda pada masa dan tempat, yang menjadikan ia mudah, menjimatkan mudah masa dan wang. Samada kereta diservis di rumah atau di tempat kerja, tidak akan memberi kesan kepada jaminan pengeluar kereta. Kami beroperasi untuk memenuhi spesifikasi pengeluar dan hanya menggunakan bahan-bahan berkualiti yang diluluskan dan bateri-bateri terpilih.

GISB juga merupakan syarikat bateri sentrik yang pertama di Malaysia memberi tumpuan kepada pembuatan, jualan, pemasaran, pengurusan sisa dan juga penyelidikan dan pembangunan dalam teknologi bateri hijau. Kami menghasilkan bateri automotif dengan penghantaran terus dan pemasangan di lokasi anda di sekitar Lembah Klang. Kami menawarkan harga yang sangat murah dan berpatutan kepada anda sebaik jenama popular yang boleh anda dapati di pasaran. Kami menjual Bateri Bebas Penyelenggaraan dan Bateri Basah Konvensional. Jaminan kami adalah sama seperti yang anda boleh perolehi daripada mana-mana kedai alat ganti dan bengkel.


Memilih produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Bateriku.com bermaksud:

Kami menjimatkan masa berharga anda

Masalah bateri mungkin boleh berlaku di luar pengetahuan anda sekiranya anda tidak melaksanakan penjagaan kesihatan bateri anda. Bateriku.com berjanji bahawa anda akan dapat memandu kereta anda kembali di jalan raya dalam masa yang singkat dengan bantuan kami di lokasi di kawasan Lembah Klang.

Ini adalah antara kawasan penghantaran kami:
Shah Alam, Subang Jaya, Kota Damansara, Subang Perdana, Subang Permai, Subang Bistari, Denai Alam, Puncak Alam, Bukit Jelutong, Glenmarie, Subang HICOM, Kg Melayu Subang, Alam Megah, Puchong, IOI Mall, Puchong Jaya, Bandar Kinrara, Bukit Jalil, Taman Medan, Taman Dato' Haron, Taman Sri Manja, Bangsar, Kerinci, Petaling Jaya, Meru, Padang Jawa, Kota Kemuning, Bukit Rimau, Johan Setia, Taman Sentosa, Bukit Cherakah, Sri Kembangan, Taman Rashna, Taman Sri Muda, Batu Tiga, Damansara Damai, Damansara Utama, Taman Tun Dr Ismail, Kelana Jaya, Equine Park, Saujana Putra, Putra Height, Alam Damai, Bandar Hussein Onn, Putra Jaya, Cyberjaya, MMU,MSU, UITM, UM, Giant, Tesco, AEON, ECONSAVE, Cheras, Gombak, Kajang, Semenyih, Salak Tinggi tempat-tempat lain.


Keselamatan adalah terutamanya penting

Apabila anda diberitahu untuk bantuan, anda akan disediakan dengan nama dan nombor Kru Trooper kami . Pastikan keselamatan anda sementara menunggu kru kami untuk tiba di lokasi anda. Pastikan juga anda telah mengenal pasti kru kami sebelum membenarkan mereka meneruskan dengan kerja-kerja bantuan.


Kemudahan

Bateri berkualiti tidak semestinya datang dari bateri yang diimport dan mahal harganya. Di Bateriku, kami menyediakan bateri yang terbaik yang sesuai dengan iklim Malaysia - panas dan kelembapan yang tinggi, dan dispesifikasikan untuk model kereta anda. Untuk maklumat lanjut mengenai produk-produk berkualiti tinggi, sila layari laman produk kami.


Fikiran Yang Tenang

Kami amat berbangga dengan Perkhidmatan Pelanggan kami. Meja Bantuan kami, Kru Trooper dan Juruelektrik kami yang amat terlatih untuk melaksanakan tugas masing-masing. Sistem kami juga akan dilengkapi dengan jaminan rekod dari pangkalan data kami untuk anda melihat tarikh luput bateri anda.

Untuk menentukan masalah bateri anda, untuk membantu anda dan memenuhi keperluan anda adalah sangat penting untuk kereta anda . Anda boleh memberi kepercayaan penuh kepada kami apabila kita katakan "Tunggu dan jangan bimbang, kami akan berada di tempat anda untuk memerikan bantuan pantas".

Kenapa pilih kami?


 • Kami melakukan penghantaran, memeriksa dan pemasangan percuma
 • Bayar hanya harga bateri yang baharu dipasang
 • Kawasan liputan yang besar - Lembah Klang & Shah Alam
 • 8:00 pagi-11:00 malam, 365 hari setahun
 • Bilangan Kru Trooper dan Aset yang besar
 • Lebih daripada 4,000 pelanggan yang berpuas hati
 • Penghantaran ke lokasi kejadian, di pejabat atau ke rumah dan lain-lain tempat.
 • Kami menawarkan banyak bateri berkualiti pada harga yang berpatutan
 • Kami menyediakan bateri apung ketika memeriksa bateri lama anda

Bateriku.com - Terma Penggunaan


Pergi lebih jauh dengan Bateriku.com

Selamat datang laman sesawang Bateriku.com.

TERMA DAN SYARAT WARANTI

1. Tempoh waranti bagi bateri Amaron untuk kenderaan petrol ialah 30,000 KM atau 18 bulan, dan untuk kenderaan diesel dan perdagangan ialah 30,000 KM atau 12 bulan (yang mana terdahulu). Untuk bateri selain amaron, untuk kenderaan petrol 25,000 KM atau 12 bulan, untuk kenderaan diesel dan perdaganagan 20,000 KM atau 6 bulan (yang mana terdahulu).
2. Lawatan pertama akan melakukan servis jumpstart secara percuma, sekiranya voltage dan cca tidak menunjukkan bacaan mengikut spesifikasi, syarikat akan memberikan bateri sementara untuk pelanggan dan bateri pelanggan tersebut akan diambil untuk membuat pemeriksaan lanjut
3. Perkhidmatan waranti akan disediakan dengan usaha terbaik pada hari yang sama atau hari berikutnya didalam waktu operasi dan kawasan liputan kami.
4. Bateri yang telah diperiksa dan dikenalpasti dalam keadaan baik mengikut spesifikasi pengilang, sekiranya pelanggan meminta servis penghantaran pihak BATERIKU.COM akan mengenakan caj bayaran sebanyak RM50.00.
5. Pelanggan diberi pilihan untuk mengambil semula bateri yang telah dicas dan diperiksa mengikut spesifikasi pengilang secara percuma.
6. Setelah dimaklumkan status bateri ,sekiranya pelanggan tidak mengambil bateri selepas tempoh 7 hari, pihak BATERIKU.COM tidak akan bertanggungjawab atas masalah bateri sementara yang sedang dugunakan oleh pelanggan.
7. Sekiranya pelanggan tidak mengambil bateri tersebut dalam tempoh 1 bulan pihak BATERIKU.COM akan membuat pelupusan dan pelanggan tidak boleh membuat sebarang tuntutan terhadap bateri tersebut.
8. Hanya tuntutan waranti berpunca daridapa masalah pembuatan bateri “manufacturing defect” sahaja yang layak menerima jaminan waranti. Pihak Bateriku.com tidak akan memberikan jaminan waranti sekiranya kenderaan mengalami kerosakan seperti starter, alternator, wiring, terminal rosak, kerosakan kenderaan sendiri ataupun kecuaian pelanggan.
9. Untuk lawatan waranti kedua dan seterusnya, pelanggan akan dicaj sebanyak RM50.00 sekiranya masalah tuntutan waranti adalah disebabkan keengganan pelanggan menukar atau memperbaiki kerosakan seperti yang dinasihatkan oleh ‘mobile technician’ Bateriku.com.
10. Untuk kederaan yang tidak digunakan atau dihidupkan melebihi 2 minggu (long storage), servis jumpstart akan dikenakan caj bayaran RM50.00.
11. Untuk produk 'walk-in' yang ditawarkan, hanya waranti khusus akan dikeluarkan. Untuk permintaan sokongan waranti 'on-site', bayaran RM50.00 akan dikenakan untuk setiap lawatan.
12. Apa-apa kos penataan semula sistem kenderaan (jika diperlukan) akan ditanggung sepenuhnya oleh pelanggan.
13. Sebarang pengubahsuaian yang tidak mengikut syarat pengeluar kenderaan boleh menyebabkan pembatalan waranti.

TERMA & SYARAT AM

Sekiranya anda terus untuk melayari dan menggunakan laman web ini, anda bersetuju untuk mematuhi dan terikat dengan terma-terma dan syarat-syarat penggunaan berikut, yang didatangkan dengan dasar privasi kami, bagi mengawal hubungan SYARIKAT dengan anda berhubung dengan laman SESAWANG ini.
Terma 'SYARIKAT' atau 'kami' adalah merujuk kepada pemilik laman sesawang ini dengan pendaftaran pejabat Green Initiative Sdn Bhd, No. 17, Block G, Jalan Saujana Indah 10, Taman Perindustrian Saujana Indah TTDI Jaya, Seksyen U2 40150 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.

Terma 'anda' merujuk kepada pengguna atau pelayar laman sesawang kami. Penggunaan laman web ini adalah tertakluk kepada syarat-syarat penggunaan seperti berikut: